Αγαπητοί μας επισκέπτες,
Σας καλωσορίζω στο νησί μας την Κεφαλονια, στο ξενοδοχείο Lara Και σας εύχομαι μία καλή και αλησμόνητη διαμονή.

Θα ήθελα να ενημερώσω εσάς που έχετε τιμήσει με την παρουσία σας το ξενοδοχείο Lara στο παρελθόν , αλλά και εσάς που μας κάνετε την τιμή για πρώτη φορά, πως το ξενοδοχείο από εφέτος τελεί υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και διεύθυνση.

Νέα όμως είναι και η αντίληψη και φιλοσοφία μας περί φιλοξενίας, εξυπηρέτησης, παροχών, προϊόντων αναμενόμενων και μη, κάτι που οι παλαιότεροι επισκέπτες μας θα διαπιστώσετε με ενθουσιασμό ενώ μαζί με τους νέους, θα έχετε την ευκαιρία να νιώσετε «σαν το σπίτι σας» και φυσικά ακόμη καλύτερα.

Βεβαίως όλα αυτά έχουν επιτευχθεί στο μέτρο του εφικτού, διότι καθώς κατανοείτε, παρ’ όλο του ότι έχουμε την μεγαλύτερη και την καλύτερη των διαθέσεων, ο χρόνος που είχαμε για να υλοποιήσουμε όλα τα πλάνα που επιθυμούμε και έχουμε σχεδιάσει, ήταν ελάχιστος.

Από το επόμενο έτος, το 2020, θα έχουμε πολλά νέα, που από τώρα περιμένουμε με ανυπομονησία, να μοιραστούμε μαζί σας.

Μέχρι τότε, απολαύστε τις φετινές διακοπές σας και εγώ προσωπικά αλλά κι όλοι οι άνθρωποι του ξενοδοχείου Lara, υποσχόμεθα να συμβάλλουμε τα μέγιστα σε αυτό .

Με σεβασμό,
Βενετία Παρίση
Ιδιοκτήτρια & CEO

Μονοπάτια

paths_map

 

Κάτω από το ξενοδοχείο ξεκινά ένας δρόμος που σε μήκος 800 μέτρων έχει ασφαλτοστρωθεί πρόσφατα (2003) και ενώνεται με το ανατολικό τμήμα της παραλίας. Ακολουθούμε αυτόν το δρόμο και στο σημείο που στρίβει δεξιά για παραλία στρίβουμε αριστερά στο χωματόδρομο. Mετά περίπου 30 μέτρα γίνεται ανηφορικός. Εκεί που τελειώνει η ανηφόρα (10) αν δεν ακολουθήσουμε τον δρόμο, μπαίνουμε στο χωράφι μπροστά μας και προχωράμε 20 μέτρα.

Η θέα που έχουμε μπροστά μας είναι καταπληκτική καθώς βλέπουμε από το ύψωμα όλη την παραλία του Λουρδά, το τραπεζάκι, το μικρό λιμανάκι απ΄ όπου φεύγει το ferry για την Ζάκυνθο και τη θέα στην παραλία των Σπαρτιών.

Γυρίζουμε και ακολουθούμε το χωματόδρομο. Μετά από 80 μέτρα περνάμε ένα ξερό χείμαρρο (9) και μετά τον χείμαρρο ο δρόμος πηγαίνει ίσια και δεξιά. Εάν ακολουθήσουμε τον δρόμο ίσια τότε, μετά 2 περίπου χλμ. Φθάνουμε στο μοναστήρι των Σισίων (8). Εάν στρίψουμε δεξιά τότε σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων ο δρόμος πηγαίνει:

Α) ίσια και σταματά πιο κάτω.

Β) Αριστερά που μας φέρνει μετά από 200 μέτρα σε ένα μικρό οινοποιείο / πανσιόν. Ο ιδιοκτήτης της πανσιόν έχει κατασκευάσει στον γκρεμό μία σκάλα

Γ) όπου με προσοχή κατεβαίνουμε σε μία απέραντη παραλία, όπου μπορούμε να κάνουμε μπάνιο εντελώς μόνοι καθώς οι σκάλα είναι η μοναδική πρόσβαση.

Μπορούμε να πάμε με τα πόδια ή με τζιπ.

2. Εάν από το ξενοδοχείο ανέβουμε προς το χωριό, μετά από 150 μέτρα βρίσκουμε αριστερά μας τη βρύση του χωριού. Απέναντι ξεκινά ένα ανηφορικό δρομάκι που περνάει μπρος από την εκκλησία του χωριού και μετά από 100μέτρα (14) στρίβει δεξιά και περνά ακριβώς το χείλος του γκρεμού που έγινε πριν από χιλιάδες χρόνια από καθίζηση του εδάφους και από όπου η θέα είναι καταπληκτική. Συνεχίζοντας για 200 μέτρα μπορούμε στο σημείο 4 να στρίψουμε δεξιά και μέσα από ένα στενό κατηφορικό μονοπάτι να συναντήσουμε στο σημείο 2 τον δρόμο που περνάει κάτω από το ξενοδοχείο. Εάν στο σημείο 14 δεν στρίψουμε δεξιά αλλά συνεχίσουμε τότε 300 μέτρα πιο πάνω βρίσκουμε μία διασταύρωση που πηγαίνοντας ίσια πάμε στον κεντρικό δρόμο, στο χωριό Σιμωτάτα και αριστερά στο όμορφο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που κτίστηκε τον 18ο αιώνα (16). Εάν  στο σημείο 15 στρίψουμε αριστερά τότε ένας ανηφορικός δρόμος μας βγάζει κοντά στο νεκροταφείο των Βλαχάτων.

3. Τραπεζάκι beach. Εάν θέλουμε από τα σημεία 11α και 12 μπορούμε κατά μήκος της παραλίας να φθάσουμε στο τραπεζάκι (18) που είναι μία μικρότερη παραλία με πιο ρηχά νερά στον όρμο του Λούρδα. (Lourdas bay) Εάν δεν θέλουμε να γυρίσουμε από την ίδια διαδρομή τότε μπορούμε ακολουθώντας τον δρόμο να φθάσουμε στο σταυροδρόμι (19) που ίσια πηγαίνει στο χωριό Μουσάτα, αριστερά στο χωριό Καραβάδος και δεξιά ύστερα από 2 περίπου χλμ. Στα Λουρδάτα